Ølkurs hos Oslo Amatørbryggerlaug

På rent innfall, meldte jeg meg i februar på et ølkurs i regi av Oslo Amatørbryggerlaug som jeg kom over på Norbrygg forumet. Kurset går over 3 kvelder/dager. En teorikveld, en bryggedag, også den beste kvelden, da vi skal smake på de bryggene som er blitt laget.

Teori:

Vi hadde først en kveld med teori, hvor man gikk igjennom bryggeprosessen, humle, malt, gjøring og diverse ting som er viktig å tenke på når det gjelder ølbrygging.

De laget også en mini mesk på komfyren for at alle skulle få smake på hvordan malt smaker før den tilsettes sammen med vann, hvordan vørteren smaker før og etter at man har kokt med humle.

Veldig flott opplegg hvor jeg lærte en del nytt selv om jeg ikke var helt ukjent med ølbrygging som noen av de andre var.

Bryggedag:

Bryggedagen skulle gjennomføres på laugets eget bryggeri i kjelleren på Godlia velhus. Ettersom det ikke er plass til 10 elever og instruktør der samtidig. Ble det organisert med flere bryggedager hvor vi var 2-3 elever på hver dag.

Jeg var på gruppen som hadde bryggedag den 2. mars sammen med Gunnar som instruktør, Kai og Jørn som medelever.

Vi hadde en veldig flott og hyggelig dag i bryggelokalet. Og brygging på noe annet enn mitt kompaktbryggeri var morsomt og lærerikt.

På forhånd hadde vi avtalt å brygge en American IPA.

2013-03-02 14.06.31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress