Måle antall liter vørter i bryggeren

På den forrige bryggeren min, så etset jeg inn litermål inne i kjelen. Det så bra ut, men var vanskelig å lese av under bryggingen. Derfor bestemte jeg meg for å finne en ny løsning å måle dette på.

Jeg ente til slutt på å bruker et cm mål og måle antall cm med vørter også regne om dette til liter. Derfor bestilte jeg en linjal på 50 cm fra eBay i rustfritt stål, og i går måle jeg nøyaktig opp 5, 10, 15 og 20 liter i kjelen mens jeg målte antall cm som dette utgjorde.

Etter å ha regnet på dette i dag, kom jeg frem til at på Bratberg Kompaktbryggeren min, så tilsvarer 1 cm 0,666666666666667 liter og i alukjelen jeg bruker å varme vann i, så tilsvarer 1 cm 0,909090909090909 liter.

Og basert på dette laget jeg en tabell og diagram i Excel, og resultatet synes jeg ble veldig oversiktlig og greit.

Forhold mellom cm og liter i bryggekjelen

Her kan du finne din egen rustfrie linjal på eBay: Dual Side Metric 50cm Stainless Steel Straight Measure Ruler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress