Humle-edderkopp

Har i lengre tid tenkt på om jeg skulle laget meg en hop spider for å redusere trub og humle i bunn av bryggeren. Når jeg brukte dyppkjøler spilte det egentlig ikke noen stor rolle, ettersom jeg bare stoppet og tappe når jeg ikke ville ha med mer over i gjæringsdunken. Men med overgangen til motstrømskjøler ble dette mer aktuelt igjen.
Derfor ble det en spontan stopp innom Biltema for å se om de hadde noe som kunne brukes.
Flere hop spider’e jeg har sett på nettet er laget av plast, men det ville jeg unngå. Så mens jeg tuslet rundt inne på Biltema fant jeg noe som kunne brukes.

Handleliste:

Steg for steg:

  1. Først kuttet jeg av bunnen med en stikksag. La stikksaga helt inntil falsen noe som ga en kant å sage etter og som ga passe høyde.
  2. Deretter var det bare å pusse ned gradene på kanten der jeg hadde saget, både for at man ikke skal skjære seg senere eller at posen skal henge seg fast.
  3. Mål deretter opp hvor du skal ha hullene og hvor lange bolter du trenger. Kutt til boltene og borr hull. Jeg borret først med 3 mm borr og deretter med 6 mm.
  4. Fil eventuelt ned grader på gjengestangen etter kuttene og skru på mutterne slik du ønsker. Jeg satte en ytterst i tillegg til de to som fester bolten til “trakten”.
  5. Og til slutt er det bare å finne en passende meskepose som du trer nedi og binder den fast under falsen på yttersiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress