Termometer på HLT

Har grublet litt på hvordan jeg skal ha kontroll på skyllevannet. I dag så varmer jeg dette på komfyren i en 32 liter alu-kjele og målet temperaturen med en løst termometer.

Etter å ha brygget på the Grainfather var jeg litt inne på tanken om å montere et varmeelement i kjelen og styre denne med en STC-200. Men slo fra meg den løsningen etterhvert ettersom dette bare gjør bryggeutstyret mer omfattende.

Jeg har et termometer med 1/2″ gjenger på, som jeg brukte sist for å måle vørtertemperaturen ut fra min hjemmelagde motstrømskjøler. Men der fungerte den ikke så godt da  den var for treig på temperaturendringer.
Derfor bestemte jeg meg for å montere dette i HLT i stedet.

Så da var det bare å utføre.

Målte først hvor høyt det skulle sitte. Det ble rett over krana og proben blir dekket med vann når det er ca 10 liter.

Borret opp 21 mm hull med steg-borret jeg har. Smurte litt med rapsolje så det skulle bli et pent hull.
Så var det bare å vaske med PBW og montere.

Jeg festet det med en låsemutter med plass til pakning på innsiden av kjelen. Mye gjengetape på temperaturmåleren, og skru det sammen. Og jammen ble det tett også.

2015-04-25 12.31.54 2015-04-25 12.31.11 2015-04-25 12.31.25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress