Custom Report i BeerSmith

Som standard i BeerSmith har man flere visninger å velge i mellom som standard når man jobber med oppskrifter. Jeg synes at rapporten Brew Steps var bra å bruke på bryggedagen, men fort oppdaget jeg at det hadde vært fint å kunne tilpasse denne til egne behov. Derfor begynte jeg å kikke på “Custum Reports”, som er en funksjon for å opprette egne maler enten i HTML eller som tekst-filer. Men først litt innledning til Custom Reports.

Custom Reports er en måte i BeerSmith for å lage rapporter og visninger etter egne ønsker og behov. Det er støtte for variablene som er angitt i BeerXML i tillegg til en del BeerSmith spesifikke variabler. Noen av variablene bare henter ut enkeltverdier slik som $BOIL_TIME som viser f.eks 60. Mens $MASH_INGREDIENTS vil vise en hel tabell med slik:

Mash_Ingredients

Om man kun ønsker å gjøre mindre endringer på en av rapportene som følger med, så kan man kopiere orginalfilen fra “C:\Program Files (x86)\BeerSmith2\Reports” og legge det inn i mappen som du har brukerfilene tilknyttet BeerSmith, typisk “Documents\BeerSmith\Reports“.

Når du har gjort de endringer du ønsker, så laster du denne inn i BeerSmith ved å klikke på “Tools” på menyraden, deretter på “Options“. I det nye vinduet klikker du nede på “Reports“. Her vil dine tilpassede rapporter som er lagt inn og tilgjenglig være listet opp.  For å legge inn din rapport velger du bare på “Add Report” og skriver inn et navn på den, velger om det skal være en HTML eller tekstbasert raspport og til slutt peker til hvor rapporten ligger lagret.

Som allerede nevnt har jeg laget mitt eget Brew Day Sheet som jeg har jobbet med en stund. Den er litt spesifikk for Grainfather ettersom jeg har lagt inn to formler for å beregne meske- og skyllevann som jeg kan manuelt sjekke at mengdene stemmer på bryggedagen. Jeg tviler på at dette er endelig versjon ettersom man innimellom er noe som man ser mangler eller som er overflødig, derfor endrer jeg denne ved behov. Men tror den er god nok til at den kanskje kan være til nytte for andre også.

Custom brew sheet

Om du ønsker å prøve denne selv, så kan du laste ned min versjon her.

For å lese mer om Custom Reports ta en kikk på BeerSmith sin dokumentasjon på emnet http://www.beersmith.com/help2/index.html?custom_reports.htm 

The Bottle Farm har også benyttet Custom Reports til litt mer, blant annet sin versjon av et brew sheet, eksport av oppskrift til web, flaskeetikett og fatetiketter. Dette kan du lese om i bloginnlegget Using Beersmith to Make labels and custom brewing sheets

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress