DIY – Tap handles

Har lenge ønsket meg en kegerator og har helt siden jeg kjøpte fat tilbake i 2013 sett på bilder av hvordan andre har laget sine kegerators. Og da er det ikke til å stikke under en stol at enkelte har skikkelige fine håndtak til sine kraner, på nynorsk kalt tap handles.

Noen jeg synes har vært kule er gjenbrukte vials-rør fra White Labs hvor man fyller de med f.eks humleblomster eller malt. Og helt tilfeldig kom jeg over en blog som hadde laget en kort beskrivelse av hvordan man gjør dette kun ved hjelp av et brukt gjær-rør og en islagsmutter/t-mutter. Så da ble det en rask tur innom Biltema før i dag for å handle islagsmuttere i størrelse M10.

Slik gikk jeg frem for å lage mine håndtak:

  1. Finn frem et par gamle White Labs vials som du vasker godt. For å fjerne etiketten uten å ødelegge plasten, så la jeg de i et minutts tid i varmt vann så limet løsner. Fjern deretter så mye som mulig av etiketten og papiret. Limrester vaskes bort med mat- eller olivenolje, og oppvaskmiddel til slutt
  2. Ta en vinkelsliper eller smergelmaskin og skjær/slip bort tenne på islagsmutteren
  3. Bor opp et hull midt i lokket, jeg fant ut at et stegbor gir et penere hull enn vanlig bor. Hullet må være ca 11-12 mm i diameter
  4. Fyll røret med ønsket innhold, plasser mutteren inni korken og skru på korken igjen. Du trenger mest sannsynligvis ikke noe lim, da mutteren blir presset mot røret av korken. Men jeg tok for sikkerhetsskyld litt lynlim mellom korken og mutteren. Det kan også være lurt å teipe igjen hullet i mutteren fra innsiden så innholdet ikke renner ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress