About me

Koietur til Dagfinnrudkoia, Stange, 1.juledag 2008

Koietur til Dagfinnrudkoia, Stange, 1.juledag 2008

Jeg heter Anders Refsahl og bor sammen med samboeren og sønnen vår i Vestby, Akershus.

Til daglig jobber jeg som Solution Architect og Service Owner hos Sopra Steria i Oslo.

På fritiden liker jeg godt å holde på med forskjellige duppeditter og utforske hva man kan få til av spennende ting med disse, det blir litt sykling og ikke minst ølbrygging.

Ellers er jeg glad i være ute i skog og mark, både sommer og vinter, og da har jeg ofte med GPS’en og leter etter geocacher. Det blir også en sjelden gang litt dykking innimellom slagene, og sertifiserte meg til PADI Open Water Scuba Instructor våren 2008.

Rypene til Anders og Eirik Andre

Rypene til Anders og Eirik Andre

Mitt første forsøk på ølbrygging, var med et ølkit “Cobra Export” tilbake sent 90-tallet. Det ble ingen stor suksess, så ølbryggingen lå brakk frem til jeg prøvde meg på 3 ølkit igjen i 2010, men dette var heller ikke den store opplevelsen. Men når jeg skulle gifte meg i 2013 bestemte jeg meg for at jeg skulle brygge øl på ordentlig, dvs all-grain. Så da ble det innkjøp av en Bratberg Kompaktbrygger vinteren 2013. Etterpå så har jeg oppgradert til Bratberg Kompaktbrygger gen 2 og i tillegg forsøkt meg litt på BIAB.

Anders Refsahl

Østfoldmesterskapet Foto: Moss avis

I April 2015 deltok jeg på Østfoldmesterskapet i ølbrygging som ble arrangert av Guldkorn og Losen på Larkollen. Der stakk jeg av med førstepremien i kategorien proffens favoritt. Premien var å få brygge ølet mitt hos Ego Brygghus noe som ble gjort i juni 2015. I tillegg vant jeg den helt nye bryggeren The Grainfather.

Denne bloggen har vært publisert fra min egen Windows Home Server 2011 fra 2009 frem til april 2015. Da bestemte jeg meg for å flytte den ut i skyen, som betyr at den nå kjører i datasenteret til Microsoft i Irland på Azure-plattformen.

Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar til ett innlegg. Men om du trenger et raskere svar, vil du få dette ved å kontakte meg på facebook-siden til hjemmebryggeriet mitt Refsahl Kompaktbryggeri.

-Anders